Kadik: Pariz spreman da organizuje samit o Kosovu posle korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2020, 10:14

Kadik: Pariz spreman da organizuje samit o Kosovu posle korone

Francuski senator Olivije Kadik izjavio je danas da je Pariz spreman da organizuje samit o rešavanju kosovskog pitanja čim prođe pandemija koronavirusa.

On je za Kosovo onlajn podsetio da su francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel zvanično rekli da planiraju da organizuju samit u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Parizu čim bude prevaziđena aktuelna kriza.

Kadik je istakao da je kontinuirani dijalog Beograda i Prištine od suštinskog značaja za postizanje napretka i konkretnih rezultata i izrazio zadovoljstvo što je kosovska vlada odlučila da ukine stopostotnu carinu na robu iz Srbije.

"Predsednik Makron je u više navrata ponovio podršku Francuske predsedniku Vučiću u ovom procesu, u kojem je Francuska aktivna na svim nivoima", rekao je Kadik.

Podsetio je da je Francuska prošle godine, kao stalna članica Saveta bezbednosti EU, povisila glas i zahtevala ukidanje carinske tarife jer je to definitivno bila prepreka ponovnom uspostavljanju spokojnog dijaloga.

On je ocenio da je situacija na kosovskoj političkoj sceni zabrinjavajuća i naglasio da je sada potrebno političko jedinstvo i solidarnost u borbi protiv kovida-19.

"Francuska je otvoreno izrazila zabrinutost zbog nestabilnosti, pozivajući na preispitivanje ili odlaganje glasanja o nepoverenju vladi. Nažalost, glasanje o nepoverenju se dogodilo. Bez potpuno delujuće vlade, veoma sam zabrinut za narod Kosova", naveo je Kadik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.