Istorija se piše u Parizu: Nadal poveo protiv Đokovića sa 2:1 u setovima, a Novak dobro započeo četvrti - poraz Milojevića u polufinalu (uživo)

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija se piše u Parizu: Nadal poveo protiv Đokovića sa 2:1 u setovima, a Novak dobro započeo četvrti - poraz Milojevića u polufinalu (uživo)

U toku je istorijski duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa.

Novak Đoković je na dva koraka od prvog trofeja na Rolan Garosu  

Najbolji svetski teniser igra jedan od najbitnijih mečeva u karijeri, protiv čoveka koji je samo jednom poražen na Rolan Garosu, i to sada već davne 2009. godine, a u karijeri je osvojio čak sedam šampionskih pehara u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Parizu.

 

Ove godine će pehar šampionu uručiti najbolji sprinter na svetu Usain Bolt, a Novak je kao amajliju pred duel sa Špancem dobio i kapicu od vaterpolista Crvene zvezde.

 

Tekstualni prenos polufinalnog duela dva najveća favorita ovog turnira možete da pratite ovde.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 4:6, 6:3, 1:6, 1:0

 

Prvi set

Prvi gem je Novak dobio bez izgubljenog poena, a u drugom se Rafael Nadal izvukao posle duže borbe.

Pomučio se Đoković u petom gemu, ali sačuvao servis - 3:2.

Tri brejk lopte je imao Nadal u sedmom gemu i poslednja mu je donela prednost u prvom setu - 4:3. Ispostavilo se da je ovaj gem presudno uticao na prvi set koji je Španac dobio sa 6:4.

 

Drugi set

U petom gemu je krenulo dobro po Novaka, ali je serijom grešaka omogućio brejk Nadalu koji je poveo sa 3:2.

Prvu priliku da oduzme servis Špancu u ovom meču Novak nije iskoristio, u šestom gemu, pa ni drugu, ali jeste treću - 3:3.

Prvom dvostrukom servis greškom na meču, u osmom gemu, Nadal je omogućio brejk loptu Đokoviću, koju je sa zadovoljstvom prihvatio - 5:3, a onda završio set u kojem je vezao četiri gema - 6:3.

 

Treći set

Prvi poen u trećem setu je bio i najduži na meču do sada. Očekuje nas još mnogo uzbuđenja do kraja. 

Nadal je iskoristio prvu brejk šansu u trećem setu, u drugom gemu. Presudila je pogrešna odluka sudije, koji je sišao sa stolice i potvrdio da je loptica u autu, ali je kompjuterska grafika pokazala drugačije, odnosno da je pogodila spoljni deo linije. Nažalost, na Rolan Garosu igrači ne mogu da zatraže pomoć "oka sokolovog", pa je sudijska odluka poslednja.

Novak gubi još jedan servis - 0:4.

Ipak se budi u završnici Đoković i ne dozvoljava da se set završi sa nulom, što bi bilo prvi put u istoriji njihovih međusobnih duela, a ovo je 35, da jedan od igrača ne uzme nijedan gem u setu - 1:5.

Španac lagano privodi kraju ovaj set na svoj servis - 6:1.

Nažalost, srpski teniser Nikola Milojević je poražen u polufinalu juniorskog Rolan Garosa, od Nemca Aleksandera Zvereva sa 5:7, 1:6.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.