Haos u Parizu, radnici javnog prevoza u štrajku

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Parizu, radnici javnog prevoza u štrajku

Zatvoreno je deset od 16 pariskih linija metroa i dve veće regionalne železničke linije. Radnici javnog prevoza nezadovoljni su reformom penzioniog sistema.
Putnici javnog saobraćaja u Parizu se suočavaju sa saobraćajnim haosom, pošto su radnici javnog prevoza stupili u štrajk zbog planova o smanjenju beneficija u penzionom sistemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.

U vreme jutarnje gužve zatvoreno je deset od 16 pariskih linija metroa i dve veće regionalne železničke linije, pa putnici moraju da traže alternativni prevoz.
Sindikati žele da štrajkom, za koji očekuju da će biti najveći u Parizu od 2007. godine, upozore predsednika Emanuela Makrona.
Vlada počinje jednu od najobimnijih reformi kojom će spojiti čak 42 različita penzijska sistema u jedan, zasnovan na bodovima.
Premijer Eduard Filip obećao je da će pažljivo saslušati sindikate i uzeti u obzir javno mnjenje.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haos u Parizu: Vladine reforme izazvale štrajk radnika javnog saobraćaja

Izvor: B92, 13.Sep.2019

Pariz -- Putnici javnog saobraćaja u Parizu suočavaju se sa problemima, jer su radnici tih preduzeća u štrajku zbog planova o smanjenju beneficija u penzionom sistemu...Zatvoreno je deset od 16 pariskih stanica metroa i dve veće regionalne železničke linije, prenosi Rojters...Sindikati žele da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.