Fina promenila naziv u Svetski vodeni sportovi

Izvor: B92, 12.Dec.2022, 20:54

Fina promenila naziv u Svetski vodeni sportovi

Fina, federacija koja vodi međunarodna takmičenja više od jednog veka, promenila je ime u Svetske vodene sportove uoči sledeće Olimpijade u Parizu 2024. godine.

Svetsko plivanje navodi da novi brend više uklučuje događaje kao što su ronjenje, vaterpolo i umetničko plivanje, a sve to nadgleda federacija.

"Više od 70 odsto sportista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kojima smo razgovarali reklo je da bi želelo da promenimo ime. Mnogi od njih nisu mogli ni da nam kažu šta označavaju slova u Fina", izjavio je predsednik Svetskih vodenih sportova Husen Al Musalam.

Novo ime će se postepeno uvoditi 2023. pre Svetskog prvenstva u vodenim sportovima u Fukuoki, u Japanu, u julu.

Svetski vodeni sportovi nastavljaju trend ka kraćim jednostavnijim nazivima na engleskom jeziku među federacijama koje vode međunarodne sportove.

U atletici, Međunarodna asocijacija atletskih federacija preimenovana je u Svetsku atletiku, a Međunarodni odbor za ragbi postao je Svetski ragbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FINA promenila ime u "Svetski vodeni sportovi"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022

Međunarodna plivačka federacija FINA promenila je ime u "Svetski vodeni sportovi", saopštila je danas organizacija na svom zvaničnom sajtu...Novo ime organizacije će se zvanično koristiti prvi put tokom Svetskog prvenstva u vodenim sportovima u Japanu 2023. godine..."FINA je francuski akronim....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.