Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 14:01

Delegaciji Srbije u Parizu predstavljen dizajn vagona budućeg metroa u Beogradu

Delegaciji Srbije, koju čine ministar finansija Siniša Mali, ministar saobraćaja Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u Parizu je predstavljen dizajn vagona za budući metro u Beogradu.
"Naši partneri iz kompanije 'Alstom' predstavili su nam dizajn vagona za budući beogradski metro. Izabrana su četiri modela o kojima će se izjasniti naši građani. Beograd pobeđuje", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napisao je na Fejsbuku Goran Vesić.

Vesić je dodao da će sutra u Lionu imati pregovore sa partnerom na projektovanju beogradskog metroa. 
I ministar finansija Siniša Mali podelio je na svom Instagramu fotografije iz posete kompaniji "Alstom".

"Građani će uskoro birati kako će izgledati beogradski metro između četiri modela", naveo je Mali.
Delegacija Srbije je u trodnevnoj poseti Parizu, a glavna tema je beogradski metro, uz druga značajna ekonomska pitanja.
Njihovi sagovornici u ponedeljak bili su ministri ekonomije i finansija Brino le Mer, spoljne trgovine Frank Rister i saobraćaja Žan-Batist Žebari, a održan je i sastanak u Udruženju francuskih industrijalaca "Medef".
Danas su Mali, Momirović i Vesić posetili kompaniju "Alstom".
U delegaciji je i direktor "Beogradskog metroa i voza" Stanko Kantar.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Delegaciji Srbije u Parizu predstavljeni modeli vagona za koje će glasati građani

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021

Delegaciji Srbije, koju čine ministar finanasija Siniša Mali, ministar saobraćaja Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u Parizu je predstavljen dizajn vagona za budući metro u Beogradu..."Naši partneri iz kompanije 'Alstom' predstavili su nam dizajn vagona za budući...

Nastavak na Radio 021...

Delegacija Srbije sa generalnim direktorom "Ežisa"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2021, 10:49

Ministri u vladi Srbije Siniša Mali i Tomislav Momirović, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sastali su se danas u Lionu sa generalnim direktorom kompanije "Ežis", koja projektuje beogradski metro..."Operativni sastanak sa generalnim direktorom kompanije "Ežis" Oliverom Buvarom, koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.