AFP demantuje vest o Stros Kanu

Izvor: B92, 30.Jul.2013, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFP demantuje vest o Stros Kanu

Pariz, Beograd -- Izvor blizak bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros Kanu demantovao je danas da postoje pregovori tog ekonomiste i srpskih vlasti.

Pozivajući se na izvore bliske Srpskoj naprednoj stranci, beogradski dnevnik Danas objavio je danas da bi Stros Kan mogao da bude savetnik u Vladi Srbije.

"Netačno. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ne znam o čemu se radi", rekao je agenciji Frans pres izvor blizak Stros Kanu.

Neimenovani izvor iz vlade rekao je Frans presu da Beograd nudi Stros Kanu mesto. "Razgovarali smo ..., ali ništa nije sigurno.

Napravili smo prvi kontakt, ali to je mnogo novca", kazao je taj izvor misleći na novčanu naknadu koju traži Stros Kan za svoje usluge.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je na nedavnoj sednici Glavnog odbora stranke pomenuo mogućnost da stranac dobije bitnu funkciju u

rekonstruisanoj Vladi Srbije, navodi "Danas" i dodaje da je reč o Stros Kanu.

Stros Kan, koji je bio potencijalni kandidat za predsednika Francuske, 2011. godine podneo je ostavku na mesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja.

Francuski tužioci su pre nekoliko dana saopštili da će Stros Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje, zbog učešća u navodnom krugu prostitucije u hotelu u Lilu.

Stros Kan je priznao da je prisustvovao seksualnim zabavama, ali je rekao da nije znao da su neke od žena na tim zabavama bile plaćene prostitutke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema kontakata Stros-Kana i srpskih vlasti

Izvor: Akter, 30.Jul.2013

Izvor blizak bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda Dominiku Stros-Kanu demantovao je postojanje kontakata tog ekonomiste i srpskih vlasti

Nastavak na Akter...

Izvor AFP o Stros-Kanu: Netačno

Izvor: B92, 30.Jul.2013

Pariz, Beograd -- Izvor blizak bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros-Kanu demantovao je danas da postoje pregovori tog ekonomiste i srpskih vlasti...Pozivajući se na izvore bliske Srpskoj naprednoj stranci, beogradski dnevnik Danas objavio je danas da bi Stros-Kan mogao...

Nastavak na B92...

IGRA ŽMURKE: Stros-Kan demantuje pregovore sa Srbijom!?

Izvor: Kurir, 30.Jul.2013

"Razgovarali smo .., ali ništa nije sigurno. Napravili smo prvi kontakt, ali to je mnogo novca", kazao je taj izvor misleći na novčanu naknadu koju bi Stros-Kan mogao da traži za svoje usluge..PARIZ BEOGRAD - Izvor blizak bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros-Kanu...

Nastavak na Kurir...

Stranci u Vladi Srbije

Izvor: Politika, 31.Jul.2013, 16:03

Mikloš Dzurinda savetuje Suzanu Grubješić, a Alan Biro Ministarstvo pravde i Jorge Heskense Ministarstvo finansija ..Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan mogao bi da postane još jedan stranac koga je angažovala Vlada Srbije. Za sada su informacije o njegovom dolasku u...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.