Izvor AFP o Stros-Kanu: Netačno

Izvor: B92, 30.Jul.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvor AFP o Stros-Kanu: Netačno

Pariz, Beograd -- Izvor blizak bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros-Kanu demantovao je danas da postoje pregovori tog ekonomiste i srpskih vlasti.

Pozivajući se na izvore bliske Srpskoj naprednoj stranci, beogradski dnevnik Danas objavio je danas da bi Stros-Kan mogao da bude savetnik u Vladi Srbije.

"Netačno. Ne znam o čemu se radi", rekao je agenciji Frans pres izvor blizak Stros-Kanu.

Neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvor iz vlade rekao je Frans presu da Beograd nudi Stros Kanu mesto. "Razgovarali smo ..., ali ništa nije sigurno. Napravili smo prvi kontakt, ali to je mnogo novca", kazao je taj izvor misleći na novčanu naknadu koju bi Stros-Kan mogao da traži za svoje usluge.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je na sednici Glavnog odbora stranke prošlog petka pomenuo mogućnost da stranac dobije bitnu funkciju u

rekonstruisanoj Vladi Srbije, navodi list "Danas" i dodaje da je reč o Stros Kanu.

12 jula 2013. saopšteno je da je Stros Kan prihvatio mesto člana Upravnog odbora Ruske regionalne razvojne bank,e koja pripada ruskoj državnoj naftnoj kompaniji Rosnjeft. Ubrzo zatim je prihvatio i sličnu poziciju u Direktnom investicionom fondu Rusije.

Stros-Kan bio je direktor MMF-a od 2007. do 2011. godine, a ljudima koji ne prate svetska ekonomska kretanja i tokove postao je poznat 15. maja 2011. Bio je udarna vest u svetskim medijima koji su objavili da je direktor MMF-a tog dana uhapšen na aerodromu u Njujorku i optužen za seksualni napad na jednu hotelsku spremačicu.

Iako je nakon godinu i po dana procesa došlo do nagodbe između Stros-Kana i sobarice Nafisatu Dijalo čime je taj proces okončan, nekada potencijalnog kandidata za predsednika Francuske i dalje prate sekusualni skandali. Francuski tužioci su pre tri dana saopštili da će Stros Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje.

Stros-Kan je priznao da je prisustvovao seksualnim zabavama, ali je rekao da nije znao da su neke od žena na tim zabavama bile plaćene prostitutke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stros-Kan čeka suđenje za podvođenje

Izvor: Politika, 31.Jul.2013, 13:13

Lišen svih funkcija u Socijalističkoj partiji Francuske, izviždan na stručnoj tribini u Kembridžu, nekadašnji direktor MMF-a postao je član nadzornog odbora ruske banke za razvoj ..U Francuskoj tek treba da počne suđenje Dominiku Stros-Kanu i grupi od još jedanaest lica zbog optužbi da su...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.