Utorak, 30.07.2013.

15:37

Izvor AFP o Stros-Kanu: Netačno

Izvor blizak bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros-Kanu demantovao je danas da postoje pregovori tog ekonomiste i srpskih vlasti.

Izvor: B92, Beta

Default images

Pozivajući se na izvore bliske Srpskoj naprednoj stranci, beogradski dnevnik Danas objavio je danas da bi Stros-Kan mogao da bude savetnik u Vladi Srbije.

"Netačno. Ne znam o čemu se radi", rekao je agenciji Frans pres izvor blizak Stros-Kanu.

Neimenovani izvor iz vlade rekao je Frans presu da Beograd nudi Stros Kanu mesto. "Razgovarali smo ..., ali ništa nije sigurno. Napravili smo prvi kontakt, ali to je mnogo novca", kazao je taj izvor misleći na novčanu naknadu koju bi Stros-Kan mogao da traži za svoje usluge.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je na sednici Glavnog odbora stranke prošlog petka pomenuo mogućnost da stranac dobije bitnu funkciju u
rekonstruisanoj Vladi Srbije, navodi list "Danas" i dodaje da je reč o Stros Kanu.

12 jula 2013. saopšteno je da je Stros Kan prihvatio mesto člana Upravnog odbora Ruske regionalne razvojne bank,e koja pripada ruskoj državnoj naftnoj kompaniji Rosnjeft. Ubrzo zatim je prihvatio i sličnu poziciju u Direktnom investicionom fondu Rusije.
Hapšenje Stros Kana na aerodromu u Njujorku maja 2011. godine (Beta/Arhiva)
Stros-Kan bio je direktor MMF-a od 2007. do 2011. godine, a ljudima koji ne prate svetska ekonomska kretanja i tokove postao je poznat 15. maja 2011. Bio je udarna vest u svetskim medijima koji su objavili da je direktor MMF-a tog dana uhapšen na aerodromu u Njujorku i optužen za seksualni napad na jednu hotelsku spremačicu.

Iako je nakon godinu i po dana procesa došlo do nagodbe između Stros-Kana i sobarice Nafisatu Dijalo čime je taj proces okončan, nekada potencijalnog kandidata za predsednika Francuske i dalje prate sekusualni skandali. Francuski tužioci su pre tri dana saopštili da će Stros Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje.

Stros-Kan je priznao da je prisustvovao seksualnim zabavama, ali je rekao da nije znao da su neke od žena na tim zabavama bile plaćene prostitutke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

22 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: