Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2020, 20:19

Vučićevo obraćanje naciji: Izbori 21. juna, molim vas za samo 2 stvari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz zgrade Predsedništva Srbije.
On je potvrdio da će izbori biti održani 21. juna i poslao nekoliko poruka.
– Molim za samo dve stvari: da izborna kampanja protekne bez nasilje i da se pokaže poštovanje za političke protivnike – rekao je Vučić.
Istakao je da je zdravlje građana najvažnije i zbog toga je pozvao ljude da se ne okupljaju, naglasivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da je skup građana ispred Skupštine pogrešan, “iako te ljude beskrajno voli”.
– Razgovarao sam sa poslanicima Srpske napredne stranke koji štrajkuju glađu i tada sam ih zamolio i sada ih molim da prekinu štrajk – rekao je Vučić i dodao da se oni nisu pomerali i “zaista su štrajkovali”.
Izrazio je i zadovoljstvo zato što je narodni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo štrajk, ali i rekao da će biti teško ubediti Martinovića u to.
– Oni se nisu pomerali, nisu spavali, to traje 35 sati. Sandra Božić je majka dvoje dece. Pokušaću da ubedim Martinovića da i on prekine štrajk glađu. Znam da neće biti lako da ubedim Aleksandra Martinovića da prekine sa štrjakom glađu, neću da idem i da pravim cirkus ispred Skupštine nego ću ga večeras pozvati telefonim, i znam da neće biti tako jednostavno jer on veruje u razloge zbog kog je krenuo u taj štrajk. Uz svu zahvalnost za srčanost i hrabrost, moja molba njima je da odustanu – rekao je on.
Pozvao je i da se prekine sa pretnjama koje se upućuju novinarima.
– Uhapšeno je lice D. G. iz Novog Sada, koje je uputilo pretnje novinarki nedeljnika ‘Vreme’ Jovani Gligorijević – izjavio je on.
On je još jednom pozvao sve aktere političkog života da izađu na predstojeće izbore.
– Želim im fer, demokratsku kampanju. Samo ih molim da ne učestvuju u bilo kakvom nasilju, jer bez obzira na partijsku pripadnost biće kažnjen. Nadležni organi reagovaće efikasno i svi će biti kažnjeni – rekao je.
Vučić nije želeo da komentariše odluke opozicionih lidera o izlasku na izbore.
– Neću da koristim ovo kao stranačku tribinu, Ja sam večeras više kritikovao sopstvenu stranku. Ja sam pozvao na razgovor toliko puta, oni su odbijali. Pozvao sam ih da dođu na razgovor u ponedeljak, opet nisu hteli  – izjavio je i dodao da nikada neće popustiti pred ucenama i da nije video opoziciju koja „bi želela da izbori budu nikada ili mesec dana posle toga.
Izneo je jasan stav da ga značenje ideje bojkota ne zanima.
– Nemojte da vam govorim kakav će to biti krah. Zanima me samo da ne bude nasilja – kratak je bio.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je izveštaj organizacije Fridom haus o Srbiji veoma neozbiljan i pun netačnosti.
– Pročitao sam izveštaj, to je veoma neozbiljno štivo, puno netačnosti. Mislio sam da to piše grupa stručnjaka, a onda sam shvatio da piše jedan čovek, novinar BIRN-a -rekao je Vučić na konferenciji za novinare u predsedništvu Srbije.
Vučić je kazao da mu je „najsmešnije bilo što su se za to štivo uhvatili oni koji su uvek govorili protiv“ američkog milijardera Džordža Soroša i dodao da je on „jedan od najvećih finansijera“ organizacije Fridom haus.
– Ima u izveštaju i stvari koje su istinite i na kojima moramo da radimo i da ih popravljamo – naveo je Vučić.
U izveštaju Fridom hausa za 2019. godinu, Srbija prvi put od 2003. godine nije svrstana u „delimično konsolidovane demokratije“, već u kategoriju „hibridnih režima“ u kojima je vlast zasnovana na autoritarizmu kao posledici nepotpune demokratske promene.
Fridom haus: Pink i Informer su Vučićeva propagandna glasila koja demonizuju opoziciju

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Pozivam građane na jedinstvo i molim da se ne okupljaju do kraja maja

Izvor: RTS, 11.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da se nasiljem u politici ništa neće postići, zamolivši ljude da se ne okupljaju bar do kraja maja. . Predsednik je na konferenciji zamolio učesnike izborne...

Nastavak na RTS...

Apel predsednika za MIRNU KAMPANjU: Ko je većina pokazuje se NA IZBORIMA, ali ne dok traje epidemija

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2020

Predsednik je najavio i nove značajne investicije u našu zemlju Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio naciji.Predsednik je rekao da od danas odlukom Republičke komisije zemlja je započela političku kampanju.- Izbori 21. juna su prilika da sve političke partije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.