Racije u Londonu nakon terorističkog napada

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racije u Londonu nakon terorističkog napada

Britanska policija upala u jednu kuću u Birmingemu, a u toku je racija koja je povezana sa napadom u Londonu.

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.

Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je i jedan policajac. Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut "međunarodnim i sa islamom povezanim terorizmom".

Napadač je kolima uleteo u gomilu ljudi, a zatim pobegao ka britanskom parlamentu sa nožem u rukama. Tu se sukobio sa policijom i ubio jednog policajca koji nije bio naoružan. Naoružani službenici su na licu mesta upucali napadača.

Prvobitno, mediji su objavili da su četiri osobe ubijene, međutim jedna žena je preminula u Sent Tomas bolnici, od posledica ranjavanja.

Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu. Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks.

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.