Izvor: Radio 021, 07.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu vode DSK i Samoopredeljenje, Srpska lista ubedljiva u srpskim mestima

Srpska lista osvojila je više od 90 odsto glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je kazao da je Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji.

Centralna izborna komisija objavila je da je na osnovu 35 odsto prebrojanih listića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najviše glasova dobio Demokratski savez Kosova - 64.521 glas.

Na sajtu CIK-a na drugom mestu je Samoopredeljenje 59.492 glasova, dok je treća Demokratska partija Kosova sa 57.717 glasova. Koalicija Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska partija Kosova imaju 33.225 glasova.

Srpska lista je dobila 13.994 glasova, dok su ostale stranke zajedno dobile 25.242 glasa. Očekuje se da će se preliminarni rezultati izbora biti poznati pre ponoći.

U njih nisu uključeni glasovi iz dijaspore, glasovi poštom i glasovi osoba sa posebnim potrebama. Najveća izlaznost zabeležena je u opštinama sa srpskom većinom, objavljeno je na sajtu Centralne izborne komisije (CIK).

Najveći odziv birača zabeležen je u opštini Zubin Potok, gde je glasalo 57,31 odsto upisanih glasača.

Na drugom mestu je opština Štrpce sa 55,18 odsto, slede Klokot sa 51,91, Novo Brdo sa 51,86 odsto, Zvečan sa 51,63 i Ranilug 51,20 odsto.

Portal KoSSev saopštio je na svom Tviter nalogu da se trenutno nalazi pod jakim hakerskim napadom.

Nepravilnosti su zabeležene na više desetina mesta. Tužilaštvo je odredilo pritvor za dve osobe iz biračkog odbora u OŠ "Sveti Sava" u severnom delu Kosovske Mitrovice jer su omogućili jednoj ženi da glasa sa izvodom iz matične knjige rođenih.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoopredeljenje, DSK i DPK proglasile pobedu na kosovskim izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2019

Političke stranke Samoopredeljenje, Demokratski savez Kosova (DSK) i Demokratska partija Kosova (DPK) proglasile su pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu...Zamenik predsednika DSK Ljutfi Haziri na konferenciji za medije izjavio je da prema podacima dobijenim od timova na biralištima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prebrojani glasovi: Prvo Samoopredeljenje sa 25,6 odsto

Izvor: B92, 07.Okt.2019

Priština -- Na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih listića, najviše glasova - 25,6 odsto osvojio je pokret Samoopredeljenje..Centralna izborna komisija u Prištini je saopštila da je Samoopredeljenje osvojilo ukupno 199.783 glasa...Srpska lista osvojila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.