Miloš Delibašić oslobođen za ubistvo Nikole Bojovića

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Delibašić oslobođen za ubistvo Nikole Bojovića

Miloš Delibašić oslobođen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu od optužbi da je zajedno sa pokonim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici ubili rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina. Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vojinović je postigao sporazum o svedočenju i detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

Sud je Milošu Delibašiću nakon izricanja presude ukinuo pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je više godina.

Ostali pripadnici grupe su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Protiv Šaranovića optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao ovu grupu postupak je obustavljen zbog smrti. On je, naime, ubijen u Budvi u februaru 2017. godine.

Podsećamo, Vidaković, koji je inače iz Pančeva, ubijen je u julu 2013. godine hicima iz pištolja u lokalu ispred Starog grada u Budvi. U vatrenom obračunu ranjeni su i gosti lokala J. V. (32) iz Pančeva, J. G. (24) iz Inđije, S. N. (26) iz Zemuna i O. P. (17) iz Berana.

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda, u 7.05 sati, naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11, kada je krenuo u pekaru. Prema tvrdnjama tužilaštva, neposredni izvršilac ubistva je Saša Cvetanović, koji je to negirao, dok je Ratko Koljenšić optužen da mu je pokazao Bojovića.

Kao naručilac ovog ubistva optužuje se Slobodan Šaranović, iz osvete Luki Bojoviću, a on je navodno Cvetanoviću i Koljenšiću platio 30.000 evra da počine ovaj zločin.

Autor: Tanjug, Blic

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Delibašić oslobođen optužbi, ukinut mu pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2018

Milošš Delibašić oslobođen je danas optužbi da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici ubili rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine, saopšteno je iz suda...Sud mu je nakon izricanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.