ZA 12 GODINA: Blumberg za Njujork potrošio 650 miliona dolara svog novca

Izvor: Kurir, 30.Dec.2013, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA 12 GODINA: Blumberg za Njujork potrošio 650 miliona dolara svog novca

NJUJORK - Gradonačelnik Njujorka i milijarder Majkl Blumberg potrošio je 650 miliona dolara svog novca tokom obavljanja gradonačelničke funkcije u tri uzastopna mandata za proteklih 12 godina.

Pozivajući se na javna dokumenta i podatke samog gradonačelnika, koji se sutra povlači sa te funkcije, list "Njujork tajms" navodi da je ta cifra verovatno manja.

"Njujork tajms" tako prenosi da je Blumberg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tokom svih prethodnih godina nedeljno izdvajao 62.400 dolara za čišćenje dva ogromna akvarijuma sa morskom vodom u Gradskoj većnici.

On je, takođe, potrošio 23 miliona na donacije, a od 2002. je Metropoliten muzeju dodelio 30 miliona dolara.

Novac je, između ostalog, trošio i na kampanju oštrijih zakonskih propisa o nošenju oružja i druga interesovanja.

Blumberg, čiju imovinu je magazin "Forbs" procenio na 27 milijardi dolara, ostaće upamćen po svojoj godišnjoj gradonačelničkoj plati od svega jednog dolara. On će se povući sa funkcije sutra veče u ponoć, a zameniće ga Bil de Blazio.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Severina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministru Srbinu u Hrvatskoj vladi prete streljanjem!

Izvor: Kurir, 30.Dec.2013

Ja jesam lekar, ali za članove te grupe ipak je nadležan subspecijalista. Poznajem nekoliko vrsnih psihijatara i rado ću im preporučiti nekog od njih, poručio je Željko Jovanović..RIJEKA - Grupa koja nosi naziv "Peticija za streljanje Željka Jovanovića-Jove", hrvatskog ministra nauke, obrazovanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.