Vučić: Srbija ima podršku SAD zahtevu da Priština ukine takse

Izvor: Beta, 20.Avg.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija ima podršku SAD zahtevu da Priština ukine takse

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle razgovora s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Njujorku da Beograd nesumnjivo ima podršku Vašingtona zahtevu da Priština ukine takse na srpsku robu."Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koje su nam nametnute pre godinu dana. Nema sumnje da po tom pitanju imamo američku podršku jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine", napisao je Vučić na Instagramu, uz slike na kojima se rukuje s Pompeom.Vučić je naveo i da je sa Pompeom "dugo razgovarao o svemu" i da je šef američke diplomatije "želeo da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema"."Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije", dodao je Vučić.Pompeo je posle sastanka napisao na Tviteru da će normalizacija odnosa s Kosovom ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice.On je naveo i da je s Vučićem imao "produktivan ručak" na kojem su razgovarali "o dijalogu Kosova i Srbije" i pristupanju Srbije Evropskoj uniji."Produktivan ručak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu Kosova i Srbije i ...
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić: Spremni na dijalog sa Prištinom, bez obzira na političku cijenu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2019

NJUJORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku za RTS, nakon sastanka sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, da je američkom zvaničniku rekao da je Srbija spremna da, čim se ukinu takse, krene u otvoreni politički dijalog sa kosovsko-metohijskim Albancima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.