Vučić se u Njujorku sastaje sa Pompeom

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se u Njujorku sastaje sa Pompeom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se večeras u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.
Očekuje se da će glavna tema razgovora Vučića i Pompea biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Bivši diplomata Zoran Milivojević rekao je za RTS da Sjedinjene Američke Države imaju mogućnost da utiču na Prištinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ukine takse, što je preduslov da se deblokira dijalog.
"Posle ovog susreta bi dve stvari trebale da nam pokažu zaista poziciju Amerike i interes Amerike da se direktno uključi, uticaj da se dijalog ponovo otvori dakle ukidanjem taksi i drugo uticaj administracije Trampa i SAD na izbore koji slede na Kosovu dakle u koirst one strukture koja bi bi bila fleksibilnija i koja bi bila za dijalog i rešenje", rekao je Milivojević. 
Miroslav Lazanski je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao da je to što Amerika organizuje ovakve susrete dokaz da insistira na nastavku dijaloga Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTKRIVAMO Vučić će danas u Vašingtonu izneti 3 KLJUČNA ZAHTEVA za Kosovo

Izvor: Blic, 20.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Glavna tema biće Kosovo, a iznenadni poziv Pompea govori u prilog tezi da se Americi žuri sa rešavanjem kosovskog problema i da želi da preuzme ključnu ulogu u tom procesu.

Nastavak na Blic...

Vučić ima JASNU PORUKU za Pompea: "Naterajte LAŽNU DRŽAVU da ukine takse pa da sednemo za pregovarački sto"

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019

Vučić će se večeras u Njujorku sastati sa američkim državnim sekretarom...- Sastanak američkog državnog sekretara Majka Pompea i predsednika Srbije Aleksandra Vučića potvrda je da su SAD i dalje angažovane sa svim liderima Balkana u cilju podrške regionalnoj bezbednosti, stabilnosti i miru...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.