VUČIĆ SE NIKADA NIJE OVAKO TEMELJNO SPREMAO ZA SASTANAK Evo šta će srpski predsednik tražiti od sekretara Pompea u Njujorku

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VUČIĆ SE NIKADA NIJE OVAKO TEMELJNO SPREMAO ZA SASTANAK" Evo šta će srpski predsednik tražiti od sekretara Pompea u Njujorku

Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompema biće suštinski, a ne samo formalnog karaktera.

Navodi se da će visoki američki zvaničnik posle sednice SB UN o Bliskom istoku organizovati ručak samo za Vučića. Tema će biti Kosovo, a u timu predsednika Srbije kažu da on potpuno spreman ide na sastanak.

- Predsednik Vučić se nikada ovako temeljno nije pripremao kao za ove sastanke u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Njujorku - navode u Vučićevom timu.

Predsednik Srbije će tokom boravka u Njujorku imati i druge sastanke a glavna tema svih biće upravo Kosovo.

Prema saznanjima, Vučić će tražiti zaštitu za srpski narod na KiM , ali pre svega insistiraće u razgovoru sa Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini da ukine takse na robu iz Srbije.

Vučić će poslati jasnu poruku sagovorniku da bez toga nema povratka za pregovarački sto.

- Predsednik će od najveće sile sveta tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize. Posle ove posete stvari će biti mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema južnoj srpskoj pokrajini - kaže izvor.

Iznenadni poziv Pompea Vučiću govori u prilog tezi da se Americi sa rešavanjem kosovskog problema i da želi da preuzme ključnu ulogu u tom procesu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.