Užas na protestu u Njujorku: Policajci krenuli AUTOMOBILIMA NA LjUDE, a gradonačelnik ima OPRAVDANjE za čuvare reda (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020, 10:46

Užas na protestu u Njujorku: Policajci krenuli AUTOMOBILIMA NA LjUDE, a gradonačelnik ima OPRAVDANjE za čuvare reda (VIDEO)

Gradonačelnik Njujorka, Bil de Blazio, rekao je da ga je vrlo uznemirio taj incident i da mu je žao što su policajci to učinili U Americi vlada totalni haos. Čak 25 gradova u 16 saveznih država proglasilo je policijski čas nakon što su se protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koga je ugušio policajac Derek Čovin, pretvorili u divljanje, paljenje policijskih automobila i pljačku.Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ulicama je i Nacionalna garda, ali su protesti potpuno van kontrole.U Bruklinu su dva policajca autima krenula da gaze demonstrante. Gradonačelnik Njujorka, Bil de Blazio, rekao je da ga je vrlo uznemirio taj incident i da mu je žao što su policajci to učinili.- Gledam proteste godinama, ali oni ovde prete policajcima i žele da ih povrede. To se nije dogodilo u istoriji ovog grada. Policajci su bili u takvoj situaciji da su ih napali i oni su morali da pobegnu. Razumem ih, našli su se u nemogućoj situaciji - rekao je Bil de Blazio i dodao da neće objaviti policijski čas.Pročitajte još: Haos na ulicama Amerike: Gorela policijska vozila i polupana stakla tužilaštva u Klivlendu, žena bacila molotov-koktel u Njujorku (FOTO/VIDEO)U Indianapolisu je upucano troje ljudi, a jedan čovek je preminuo.(informer.rs)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.