Ubistva, pucnjave, nesreće: Ovo je 10 najvećih tragedija u istoriji na Veliki petak (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Apr.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistva, pucnjave, nesreće: Ovo je 10 najvećih tragedija u istoriji na Veliki petak (FOTO)

Veliki petak je najtužniji hrišćanski praznik, a tokom istorije, pored raspeća Isusa Hrista, na ovaj dan su se dogodile i druge tragedije. U nastavku pročitajte kojih deset velikih tragedija se dogodilo na Veliki petak širom sveta.

10. Ubistva u Tulsi

Foto: Police

Na Veliki petak 2012. godine, Džejk Ingland i Alvin Vats nasumično su pucali i ubili trojicu Afroamerikanaca.

9. Avion se srušio u Portoriku

Let 526A kompanije Pan Am od >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Portorika do Njujorka srušio se 1952. godine u more blizu San Huana. U nesreći je život izgubilo 52 putnika.

8.Pucnjava u Volmartu u Teksasu

Pijani muškarac upucao je iz poluautomatskog pištolja policajca iz Ostina u Volmartu 2012. godine, takođe na Veliki petak.

7. Katastrofalni zemljotres na Aljaski

Foto: Wikimedia/U.S. Army

Zemljotres koji je na Veliki petak 1964. godine pogodio Aljasku je najsnažniji u istoriji Severne Amerike. Jačina mu je bila 9,2 stepeni Rihterove skale. Izazvao je rušenje zgrada i cunamije, a život je izgubilo 139 osoba.

6. Saobraćajna nesreća u Pitsburgu

Sveštenik u penziji je 2009. godine na Veliki petak kolima uleteo među okupljene vernike. Povređene su četiri osobe, a poginula je jedna 89-godišnja žena.

5. Masakr na Jamajki

Na Veliki petak 2010. godine muškarac je u Sent Ketrinu pucao u pet osoba od kojih je četiri ubio. Nedaleko odatle, tačnije u Voterfordu, starije žena je takođe ubijena.

4. Osmoro mrtvih u Nigeriji

U glavnom gradu savezne države Kvara u Nigeriji, oluja je na Veliki petak 2012. godine izazvala rušenje jednog od stubova u obližnjem kampu. U nesreći je poginulo osam osoba, uključujući i dvoje dece.

3. Požar u Nju Orleansu

Foto: Wikimedia/Library of Congress

Veliki požar u Nju Orleansu dogodio se 1788. godine i to baš na Veliki petak. Tada je vatra uništila 856 građevina od ukupno 1.100 koliko je postojalo u čitavom tadašnjem gradu.

2. Saobraćajna nesreća na Floridi

Dve grupe prijatelja iz srednje škole Seminol poginulo je 2009. godine na Veliki petak kada su se svojim automobilima međusobno sudarili. Četiri osobe su poginule.

1. Krvavi Veliki petak u Jerusalimu

Na današnji Veliki petak u Jerusalimu se dogodio napad u tramvaju, a jedna devojka (25), inače britanska studentkinja, izbodena je.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.