U zatvoru u 2011. rekordan broj novinara do sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zatvoru u 2011. rekordan broj novinara do sada

NJUJORK -

Broj novinara koji su pritvoreni širom sveta skočio je za više od 20 odsto i u 2011. dostigao najviši nivo od sredine devedesetih, saopštio je danas Komitet za zaštitu novinara.

Ta grupa, koja se zalaže za prava novinara, navela je u danas objavljenom izveštaju da je Iran na vrhu liste zemalja u kojima je pritvoreno najviše novinara.

Dodaje se da slede Eritreja, Kina, Mjanmar, Vijetnam, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turska i Sirija.

Kao najgori svetski regioni ocenjeni su Bliski istok i Severna Afrika, u kojima se iza rešetaka 1. decembra nalazilo čak 77 novinara, što je gotovo 45 odsto od ukupnog broja pritvorenih novinara u svetu.

Prvi put od 1990. na isti dan nijedan novinar ni u Južnoj ni u Severnoj Americi nije bio u zatvoru zbog razloga povezanih sa njegovim radom.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordan broj pritvorenih novinara u 2011. godini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2011

Broj novinara koji su pritvoreni širom sveta skočio je za više od 20 odsto i u 2011. dostigao najviši nivo od sredine 1990-tih, saopštio je danas Komitet za zaštitu novinara. Ta grupa koja se zalaže za prava novinara navela je u danas objavljenom izveštaju da je Iran na vrhu liste zemalja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Povećan broj novinara u zatvorima

Izvor: B92, 08.Dec.2011

Njujork -- U zatvorima širom sveta nalazi se 179 novinara, za trećinu više nego prošle godine, navodi se u izveštaju Međunarodnog komiteta za zaštitu novinara...Kako se ističe u izveštaju, 1. decembra je broj zatočenih novinara, urednika i fotoreportera, bio za 34 odsto veći nego prošle godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.