Klintonova i Tramp se nadaju velikim pobedama u Njujorku

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova i Tramp se nadaju velikim pobedama u Njujorku

U američkoj državi Njujork danas se održavaju možda ključni stranački izbori za predsedničku nominaciju demokrata i republikaca, jer i za Hilari Klinton i za Donalda Trampa predstavljaju šansu da dodatno učvrste svoje pozicije favorita.

Pobedom u Njujorku Klintonova i Tramp bi dobili veliki broj glasova delegata i time se približili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nominaciji za predsedničkog kandidata, posle nekoliko poraza na prethodnim izborima koji su osnažili njihove rivale.

Kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton, koja je osam godina predstavljala Njujork u Senatu, pokušala je u poslednjim satima kampanje da motiviše žene i manjine, njene najvernije pristalice, da izađu na izbore. Poraz u toj državi zadao bi joj veliki politički udarac.

Ako njen protivkandidat Berni Sanders ne uspe da pobedi u Njujorku, koji daje 247 delegata za nacionalnu konvenciju demokrata, ostaju mu veoma ograničene mogućnosti da promeni ishod izbora.

Klintonova je do sada osvojila glasove 1.758 delegata od potrebnih 2.383, a Sanders ima 1.076 delegata i trebalo bi da dobije 68 odsto preostalih delegata da bi osigurao nominaciju.

Na izborima za kandidata Republikanske partije, Tramp, koji je rođen u gradu Njujork i živi u zgradi na Menhetnu koja nosi njegovo ime, ima mogućnost da, ako osvoji više od 50 odsto glasova, dobije svih 95 republikanskih kandidata.

Time bi se oporavio od nedavnih poraza i povećao šanse da osigura nominaciju pre stranačke konvencije u julu. Ako trka ne bude rešena do tada, postoji velika mogućnost da na konvenciji bude izabran Ted Kruz.

Tramp ima glasove 744, delegata, Ted Kruz 545, a Džon Kejsik 144. Za nominaciju republikanaca potrebno je 1.237 delegata.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork, ključno glasanje za Klintonovu i Trampa

Izvor: B92, 19.Apr.2016

Njujork -- U saveznoj državi Njujork danas će biti održani možda ključni stranački izbori za predsedničku nominaciju demokrata i republikaca...Kako se navodi, baš ovi izbori i za Hilari Klinton i za Donalda Trampa predstavljaju šansu da dodatno učvrste svoje pozicije favorita...Pobedom u Njujorku...

Nastavak na B92...

Ključni izbori za Trampa i Klintonovu u državi Njujork

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2016

Njujork - Favoriti za nominaciju za kandidate Republikanske i Demokratske stranke na izborima za predsjednika SAD, Donald Tramp i Hilari Klinton, suočeni su danas sa ključnim unutarstranačkim izborima u državi Njujorku, jer nose veliki broj delegata...Oboje se nadaju da će im lokalne veze pomoći...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.