Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjeverna Koreja: SAD će se suočiti sa nezamislivim posljedicama

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong Ho upozorio je danas SAD, na zasjedanju Generalne skupštine UN, da ne šalju svoje bombardere da nadleću liniju razgraničenja na Korejskom poluostrvu, inacće će se suočiti sa "posljedicama ogromnih razmjera kakve se ne mogu ni zamisliti".

Ri je rekao i da je odluka njegove zemlje da ojača svoje nuklearne oružane sposobnosti uprkos osudi UN "ispravna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mjera samoodbrane" i da Pjongjang neće odustati od politike odvraćanja u trenutku kada mu prijete nuklearno naoružane zemlje, javlja Rojters.

Nad Južnom Korejom su prije dva dana letjela dva američka supersonična bombardera, od kojih je jedan sletjeo u vazdušnu bazu na 40 kilometara južno od prijestonice Seula, javila je britanska agencija pozivajući se na izjavu svjedoka.

To je bio drugi takav let supersoničnih bombardera SAD od nuklearne probe koju je Sjeverna Koreja izvela 9. septembra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.