Sezona roštilja: Napravite umak koji će se slagati uz svako meso!

Izvor: Svet plus, 15.Jun.2021, 12:39

Sezona roštilja: Napravite umak koji će se slagati uz svako meso!

Sezona roštilja je počela pa ako planirate neko druženje za vikend evo jedne ideje. Napravite umak koji će se slagati uz svako meso! Inače u pitanju je njujorški umak za hot-dog.

Radi se zapravo o domaćem kečapu s komadima dinstanog luka. Za pripremu vam trebaju sledeći sastojci:

2 velika luka

120 ml pasiranog paradajza

1 šoljica vode

2 kašičice smeđeg šećera

1 čen belog luka

1 kašika jabukovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sirća (ili aceta balsamica)

½ kašičice cimeta

1 kašičica slatke crvene paprike

biber

So

Maslinovo ulje


U nekim receptima pronaći ćete brašno ili skrob za zgušnjavanje, ali gustoću možete postići i jednostavno malo dužim krčkanjem. Začinima se možete poigrati zavisno od vašeg ukusa.

Priprema:

1. Ogulite luk i narežite ga na tanke trakice.

2. Stavite luk u posudu sa zagrejanim maslinovim uljem i stavite ga da se dinsta na laganoj vatri tokom 20-ak minuta kako bi se luk karamelizovao, ali ne sme izgoreti.

3. Kada se luk karamelizira dodajte kratko narezani beli luk pa paradajz i začine. Kada počnu krčkati dodajte vodu, sirće i šećer i mešajte dok se smesa ne sjedini.

4. Nakon 10-ak minuta umak će se reducirati i dobiti teksturu kečapa.

5. Možete ga jesti odmah, a možete ga i čuvati u tegli u frižideru.

Ovaj umak osim uz hot-dog izvrsno se slaže uz burgere, ali i uz drugo meso sa roštilja, pa čak i uz meksičke tortilje.

Još recepata možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.