Saradnik Vuka Jeremića kriv za korupciju

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnik Vuka Jeremića kriv za korupciju

U Njujorku završeno suđenje bivšem honkonškom ministru Patriku Hou. Osuđen po sedam od osam tačaka optužnice PATRIK Ho, bivši honkonški ministar, na čijem je suđenju svedok bio i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, u Njujorku je proglašen krivim za davanje mita. Ova presuda bila je tema i u Skupštini Srbije, gde je šef poslanika SNS, Aleksandar Martinović pročitao vest o tome, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Hoovih veza sa Jeremićem. Pročitajte još: Gadio otkriva korupciju Martinović je u parlamentu citirao tekst objavljen na Si-En-Enu i kazao da je "Ho, bliski saradnik Vuka Jeremića", proglašen krivim za sedam od osam tačaka optužnice i da mu za svaku preti kazna do 20 godina: - Vest je važna za građane Srbije, jer je Jeremić bio posrednik između Hoa i njegovih poslovnih partnera iz Čada, Ugande i drugih zemalja dok je bio predsedavajući Generalne skupštine UN. Nekadašnji ministar policije Hongkonga osuđen je za isplaćivanje nekoliko miliona dolara mita predsednicima Čada i Ugande, u cilju obezbeđivanja prava na ekploataciju nafte i drugih poslova energetskoj kompaniji CEFC. Kako navodi Si-En-En, Ho je bio na čelu NVO pod okriljem kompanije CEFC. Zvanično, bio je to "tink-tenk" visokog nivoa, ali u stvarnosti, prema navodima američke televizije, služio je Hou da se, koristeći UN, sprijatelji sa svetskim liderima kako bi postigao dogovore za energetski konglomerat CEFC. Pročitajte još: Jeremićevi "pali" zbog mita Jeremić je u Njujorku svedočio da je on, na osnovu konsultantskog ugovora vrednog 333.333 dolara godišnje, za Hoa "otvarao vrata" pojedinih svetskih lidera. On ga je upoznao sa bivšim senegalskim ministrom Šeikom Tidijanom Gadiom, preko koga je Ho predsedniku Čada Debiju, ponudio dva miliona dolara mita. Jeremić je, bio veza i sa Semom Kutešom, koji je sa predsednikom Ugande Joverijem Musevenijem primio po pola miliona dolara od Hoa.Vuk Jeremić Medijska mreža "Antidot" objavila je nedavno fotografiju sa sastanka Patrika Hoa i Emilija Lozoje, meksičkog biznismena, koji se takođe dovodi u vezu sa korupcijom oko eksploatacije nafte, na kojoj je i Jeremić. Navodno, fotografija je snimljena u vreme dok je Jeremić još bio na čelu Generalne skupštine UN. Bivši šef srpske diplomatije svedočio je u Njujorku da je Lozoju, koga poznaje sa Harvarda, samo upoznao sa Hoom. DONACIJE ZA CIRSD FONDACIJA kompanije CEFC, na čijem je čelu bio Ho, prema pisanju medijske mreže "Antidot", jedan je od najvećih donatora Vuka Jeremića. Oni su, od 2013. do 2017. uplatili više od 1,3 miliona dolara privrednom subjektu "Vuk Jeremić PR Agencija za konsalting" i donirali milion dolara udruženju CIRSD, čiji je osnivač Jeremić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ho proglašen krivim za davanje mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 00:39

Bivši honkonški ministar Patrik Ho, na čijem je suđenju svedok bio lider Narodne stranke Vuk Jeremić, proglašen je u Njujorku krivim za davanje mita predsednicima Čada i Ugande, a u cilju obezbeđivanja prava energetskoj kompaniji CEFC na eksploataciju nafte i drugih poslova...Kako prenose Novosti,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.