Ho proglašen krivim za davanje mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ho proglašen krivim za davanje mita

Bivši honkonški ministar Patrik Ho, na čijem je suđenju svedok bio lider Narodne stranke Vuk Jeremić, proglašen je u Njujorku krivim za davanje mita predsednicima Čada i Ugande, a u cilju obezbeđivanja prava energetskoj kompaniji CEFC na eksploataciju nafte i drugih poslova.

Kako prenose Novosti, vest sa CNN-a je o tome u Skupštini Srbije pročitao narodni poslanik Aleksandar Martinović, navodeći da je Ho, koji je bliski saradnik Vuka Jeremića, proglašen krivim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za sedam od osam tačaka optužnice i da mu za svaku preti kazna do 20 godina zatvora.

List prenosi da je Ho bio na čelu NVO pod okriljem CEFC, a prema navodima CNN-a ta organizacija je služila Hou da se, koristeći UN sprijatelji sa svetskim liderima kako bi postigao dogovore za CEFC.

Novosti podsećaju i da je Jeremić u Njujorku svedočio da je, na osnovu konsultantskog ugovora vrednog 333.333 dolara godišnje, "otvarao vrata" Hou i upoznavao ga pojedinim svetskim liderima, među njima i sa bivšim senegalskim ministrom Šeikom Tidijanom Gadiom, preko koga je Ho ponudio predsedniku Čada dva miliona dolara mita.

List piše da je Jeremić Hou bio veza i sa Semom Kutešom, koji je sa predsednikom Ugande Joverijem Musevenijem primio po pola miliona dolara od Hoa.

Prema pisanju medijske mreže "Antidot", fondacija kompanije CEFC je među najvećim donatorima Vuka Jeremića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bivši hongkonški ministar na čijem suđenju je svedočio i Vuk Jeremić PROGLAŠEN KRIVIM

Izvor: Blic, 07.Dec.2018

Bivši hongkonški ministar Patrik Ho, na čijem je suđenju svedok bio lider Narodne stranke Vuk Jeremić, proglašen je u Njujorku krivim za davanje mita predsednicima Čada i Ugande, a u cilju obezbeđivanja prava energetskoj kompaniji CEFC na eksploataciju nafte i drugih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.