Šagalove slike sinagoga na aukciji

Izvor: NaDlanu.com, 19.Nov.2011, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šagalove slike sinagoga na aukciji

NJUJORK, 19. novembra 2011. (Beta-AP) - Tri ulja na platnu Marka Šagala sa prikazima unutrašnosti sinagoga, naći će se idućeg meseca na aukciji u Njujorku.

NJUJORK, 19. novembra 2011. (Beta-AP) - Tri ulja na platnu Marka Šagala sa prikazima unutrašnosti sinagoga, naći će se idućeg meseca na aukciji u Njujorku.Aukcijska kuća Sotbi saopštila je da će tri slike biti prvi put na tržištu posle 66 godina, kao i da ih prodaje potomak kolekcionara Marksa Kotina, koji ih je kupio 1945. na izložbi u Galeriji jevrejske umetnosti u Njujorku. Likovni eksperti znaju za postojanje samo šest Šagalovih dovršenih slika sinagoga.Procenjuje se da je najvrednija od tri slike "Interior of the Yemenite HaGoral Sinagogue, Jerusalem" iz 1931, procenjena na sumu izmedju 400.000 i 600.000 dolara. Aukcija je zakazana za 14. decembar. Šagal je umro 1985.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.