SAD uvele carine na evropsku robu

Izvor: Capital.ba, 18.Okt.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvele carine na evropsku robu

NJUJORK,SAD su danas uvele dodatne carine u vrijednosti 7,5 milijardi dolara na čitav niz proizvoda, što je nova trgovinska ofanziva predsjednika Donalda Trampa uprkos evropskim prijetnjama da će uvesti uzvratne mjere. Carine su stupile na snagu u minut poslije ponoći i odnose se, pored ostalog, na Erbasove avione, francuska vina i škotski viski. Američka vlada je prije četiri dana dobila zeleno svetlo od Svjetske trgovinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << organizacije da uvede carine kao odgovor na subvencije koje EU daje Erbasu. SAD su već u trgovinskom ratu s Kinom, koji predstavlja veliki rizik po stabilnost globalne ekonomije. Tramp je u srijedu ponovo napao evropske zamlje i optužio ih za nefer postupanje i „ogromne barijere“ protiv uvoza iz SAD. On međutim nije odbacio mogućnost da se postigne sporazum i tako okonča spor. Francuski ministar finansija Bruno Le Mer, koji se nalazi u Vašingtonu na godišnjem sastanku Međunarodnog monetarnog fonda, upozorio je američku vladu da će odluka o carinama imati „negativne posljedice, kako ekonomske tako i političke“. „EU je spremna da uzvrati“, naveo je Le Mer. Za danas je planiran sastanak Le Mera i američkog trgovinskog predstavnika Roberta Lajthajzera. Beta Чланак SAD uvele carine na evropsku robu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američke carine EU stupile na snagu: Takse za avione Erbasa, francuska vina i škotski viski

Izvor: B92, 18.Okt.2019

Vašington -- SAD su danas uvele dodatne carine u vrednosti 7,5 milijardi dolara na čitav niz proizvoda, što je nova trgovinska ofanziva predsednika Donalda Trampa...On je to učinio uprkos evropskim pretnjama da će uvesti uzvratne mere...Carine su stupile na snagu u minut posle ponoći i odnose se,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.