Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Srbija da obnovi pregovore s Kosovom koji vode međusobnom priznanju

Američki sekretar Majk Pompeo je "ohrabrio Srbiju da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, koji vodi uzajamnom priznanju", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.
Pompeo je tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku ponovio da "obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti, neophodnom za postizanje sporazuma, kako bi se iskoristili potencijali obeju zemalja". Pompeo je pohvalio i "snažnu vezu između SAD i Srbije", te podržao integraciju Srbije u EU. „Državni sekretar i predsednik Vučić razgovarali su o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prosperitetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji“, navodi se u saopštenju. Kako se navodi, Pompeo je "ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti neophodnog za postizanje sporazuma i otvaranje potencijala obe zemlje".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.