Registrovano oko 50 ajkula u blizini poznate plaže: Gradske vlasti raspoređuju dronove

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 14:34

Registrovano oko 50 ajkula u blizini poznate plaže: Gradske vlasti raspoređuju dronove

Guverner Njujorka Keti Hokul donela je odluku da rasporedi dronove na plaže na Long Ajlendu i Njujorku zbog povećanih prijava da su kupači videli ajkule.

Dva plivača napale su ajkule kod Long Ajlenda u utorak, dan nakon što su druga dva plivača takođe prijavila da su uočili ajkule. Na jednoj od plaža, dron je registrovao oko 50 peščanih ajkula, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega je otvaranje plaže odloženo, prenosi Hil. "Iako su napadi ajkule na ljude retki, javnost treba da prati smernice za bezbednost kako bi se smanjio rizik“, rekao je komesar državnog odeljenja za očuvanje životne sredine Bazil Segos. Plivačima se savetuje da izbegavaju područja sa fokama, jatama riba ili morskih ptica. Takođe treba da izbegavaju plivanje u sumrak, noću i zoru, da prate uputstva spasilaca, da ostanu blizu obale i da plivaju u grupama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ajkule u Njujorku ugoavaju plivače

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2023

Guverner Njujorka Keti Hokul donijela je odluku da rasporedi dronove na plaže na Long Ajlendu i Njujorku zbog sve brojnijih prijava kupača da su videli ajkule.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.