Izvor: Radio 021, 29.Nov.2020, 20:40

Predlog zakona: Njujork će plaćati onima koji prijave nepropisno parkiran automobil - uključujući i policijski

Grad Njujork pokušava da stane na put nepropisnom parkiranju neobičnom taktikom - deleći deo naplaćene kazne sa "uzbunjivačem".

Predlog zakona se odnosi na prekršioce koji parkiraju svoja vozila tako da blokiraju autobuske saobraćajne trake, biciklističke staze, pešačke prelaze i trotoare, zbog čega su pešaci i biciklisti dovedeni u opasnost, prenosi NY1.

Zanimljivo je da novim zakonom nisu izuzeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vozila gradskih službi, uključujući policijske automobile, koje će građani takođe moći da prijave za nedozvoljeno parkiranje i tako dopune svoj budžet.

Ukoliko se usvoji, novi zakon takođe predviđa povećanje iznosa kazni za nepropisno parkiranje sa 115 na 175 dolara, tako da grad neće ostati uskraćen za pun iznos svog dela kazne.

Osoba koja prijavi prekršaj dobila bi 25 odsto od 175 dolara ili oko 44 dolara, a ostalo bi išlo u gradsku kasu.

Predloženi zakon je napisan po ugledu sa sličan zakon koji omogućava ljudima da prijavljuju automobile koji su parkirani sa uključenim motorom, takođe za procenat od napisane kazne, što je već rezultiralo značajnim isplatama.

Ipak, novi zakon tek treba da odobre gradske vlasti, pa bi moglo da prođe izvesno vreme pre nego što grad počne da isplaćuje procenat od kazni "uzbunjivačima".

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.