Zvaničnici Srbije i Kosova se u UN optužili za blokiranje dijaloga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2023, 08:35

Zvaničnici Srbije i Kosova se u UN optužili za blokiranje dijaloga

Ministri inostranih poslova Srbije i Kosova, Ivica i Dačić i Donika Gervala Švarc, međusobno su se optužili za neispunjavanje postignutih sporazuma tokom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o Kosovu. Savet bezbednosti je raspravljao 27. aprila o redovnom šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša o radu misije na Kosovu UNMIK. Šefica UNIMK-a Karolin Zijade, koja je predstavila izveštaj, pozvala je obe strane na normalizaciju odnosa - da podignu...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NAJVEĆE NAZADOVANJE OD 2011. GODINE" Danas Savet bezbednosti UN raspravlja o Kosovu, predsedava Rusija, ovo su detalji izveštaja Antonija Gutereša

Izvor: Blic, 27.Apr.2023

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće danas novi šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK). Srbiju će predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a sednicom će predsedavati Rusija.

Nastavak na Blic...

"NIJE MI DOZVOLJENO DA GOVORIM NA ALBANSKOM" Donika Gervala Švarc tvrdi da izveštaj o Kosovu nije tačan i optužuje da je "srpska strategija da blokira ulazak balkanskih država u EU"

Izvor: Blic, 27.Apr.2023

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala Švarc optužila je predstavnike Ujedinjenih nacija da 90 odsto izveštaja koji je predstavljen pred Savetom bezbednosti "nije tačan", optužujući istovremeno Beograd za "blisku saradnju sa Rusijom".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.