Izvor: Luftika.rs, 14.Avg.2022, 14:01

Pisac Salman Ruždi skinut sa respiratora i ponovo govori

Dobre vesti stižu o zdravstvenom stanju Salmana Ruždija (75).
Poznati pisac skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku.
Njegov agent Endru Vajli potvrdio je tu informaciju, prenosi BBC.
Čovek optužen za napad nožem na svetski poznatog pisca, Hadi Matar, izjasnio se pred sudom da nije kriv za napad i pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ubistva.
Međutim, tužilac je ocenio da je u pitanju „unapred planirani“ zločin sa predumišljajem, zbog kojeg je autor „Satanskih stihova“ ostao u bolnici sa teškim povredama, prenosi AP.
Policija još nije utvrdila motive za napad, ali je NBC objavio da je preliminarnim policijskim pregledom Matarovih profila na društvenim mrežama ustanovljeno da je bio sklon šiitskom ekstremizmu i iranskoj Revolucionarnoj gardi.
Matar je rođen u Kaliforniji, ali se nedavno preselio u Nju Džersi, prenosi Nova.rs. Uhapšen je na mestu napada, a očevici su kazali da pritom nije ništa govorio.
Pisac Salman Ruždi izboden u vrat i stomak, možda ostane bez oka, ne može da govori

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

POZNATO ZDRAVSTVENO STANJE SALMANA RUŽDIJA: Oglasio se njegov agent (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2022

Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i njegovo stanje se poboljšava, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku, saopštio je danas njegov agent Endrju Vajli...- On je skinut sa respiratora, tako da je put ka oporavku počeo - napisao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.