Pad potražnje za oglašavanjem i dalje pritišće Murdochov News Corp

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2017, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad potražnje za oglašavanjem i dalje pritišće Murdochov News Corp

NEW YORK - Globalni medijski div News Corp, u vlasništvu Ruperta Murdocha, izvijestio je o prihodima u prethodnom tromjesečju ispod očekivanja analitičara, uslijed pada potražnje za oglašavanjem u tiskanim izdanjima.

Ukupni prihodi te kompanije pali su u drugom ovogodišnjem tromjesečju 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 2,08 milijardi dolara. Analitičari su očekivali prihod od 2,10 milijardi dolara.

Prihodi od oglašavanja, koji predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << najveći pojedinačni izvor prihoda News Corpa, u drugom ovogodišnjem tromjesečju pali su 8,2 posto, na 737 milijuna dolara.

Istodobno, kompanija je zabilježila i neto gubitak pripisiv dioničarima od 430 milijuna dolara, dok je godinu dana ranije u tom razdoblju poslovala s dobiti od 89 milijuna. Taj gubitak tumači troškom od 464 milijuna dolara povezanog s otpisom vrijednosti u fiksnoj imovini svojih britanskih tiskovina.

Prihodi od njezinog dijela digitalnog poslovanja s nekretninama, odnosno REA grupe, oglašivačke kompanije za nekretnine u Australiji, porasli su u drugom ovogodišnjem tromjesečju za 10 posto, na 251 milijun dolara, premašivši očekivanja analitičara od 243 milijuna.

"Pretpostavljamo da će se nastaviti pad u tiskanim izdanjima u fiskalnoj 2018. stoga agresivno radimo na smanjivanju troškova", kazala je financijska direktorica kompanije Susan Panuccio.

Prodaja tiskanih izdanja, koja pada zadnjih 10 godina, po procjenama tvrtke za istraživanje medijskog tržišta Magna Intelligence, ove bi godine u SAD-u mogla biti smanjena za 13 posto .

News Corp, vlasnik Wall Street Journala i Dow Jones Newswirea, već neko vrijeme smanjuje broj zaposlenika i provodi ostale mjere rezanja troškova, dok jača svoje digitalno nekretninsko poslovanje.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.