PREDSEDNIK U NjUJORKU: Počeo sastanak Vučića sa Pompeom

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK U NjUJORKU: Počeo sastanak Vučića sa Pompeom

U Njujorku je u 18,30 počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea U Njujorku je u 18,30 sati počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea. Predsednik Srbije je na svom Instagram profilu "BudućnostSrbijaav" uz informaciju o sastanku objavio i tri fotografije.Glavna tema razgovora biće Kosovo i Metohija.PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ U NjUJORKU: Pompeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obara takse? Analitičari ovaj susret vide kao vrlo značajan kada je reč o uključivanja SAD u rešavanje kosovskog problema i pravca u kome će se odvijati nastavak dijaloga, ali i tražiti moguće rešenje. Vučić će, prema pisanju medija, tražiti zaštitu za srpski narod na KiM, ali će pre svega insistirati u razgovoru sa Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini da ukine takse na robu iz Srbije. Predsednik Srbije će poslati jasnu poruku sagovorniku da bez toga nema povratka za pregovarački sto. Vučić će o SAD tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize, a posle ove posete stvari bi trebalo da bude mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema južnoj srpskoj pokrajini.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Dugo smo razgovarali, Pompeo želeo da čuje stav Srbije o Kosmetu

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea održan je u Njujorku Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea održan je u Njujorku. Predsednik Srbije je na svom Instagram profilu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.