PLJUŠTE POZDRAVI IZ CELOG SVETA: Generalni konzul Kine čestitao Vučiću na sjajnim rezultatima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2023, 09:59

PLJUŠTE POZDRAVI IZ CELOG SVETA: Generalni konzul Kine čestitao Vučiću na sjajnim rezultatima

Huang Ping uputio je srdačne pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ubedljivoj pobedi liste "Srbija ne sme da stane"

Generalni konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji, izjavio je danas.

Generalni konzul Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Njujorku Vladimir Božović, koji je s kineskim kolegom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja i u SAD.

Huang je sa Božovićem razgovarao i o upravo održanim izborima u Srbiji i uputio čestitke svim učesnicima izbora na fer i demokratskom izbornom procesu, rečeno je Tanjugu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

Huang je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi njegove koalicije, rekao je Božović i dodao da je generalni konzul uputio srdačne pozdrave Vučiću koji u Kini, kako kaže, uživa veliko poštovanje i koga kineski politički establišment smatra velikim državnikom i prijateljem.

Tokom susreta Huang je naglasio da će Srbija i njen Generalni konzulat u Njujorku, ali i sam generalni konzul imati njegovu punu podršku u radu a što uključuje i mogućnost korišćenja prostorija Generalnog konzulata Kine za realizaciju predviđenih aktivnosti.

Božović je naveo da kineski konzulat važi za jedan od najlepših i najfunkcionalnijih prostora među diplomatsko- konzularnim predstavništvima i ocenio da je gest Huanga nesumnjiv dokaz snažnog prijateljstva dveju zemalja, ali i poštovanja koje Srbija uživa u Kini.

Tokom susreta u Generalnom konzulatu Kine naglašena je važnost dijaloga i međunarodne saradnje, kao i daljeg osnaživanja bliskih veza što će se, kako je rečeno u srpskom konzulatu, ponajviše ostvarivati kroz mehanizme direktne saradnje dva generalna konzulata u Njujorku, koja na najvišem nivou brinu o svojim zajednicama u SAD spremnim na produbljivanje kontakata i međusobnog povezivanja.

Božović je kolegi uručio i posebno vino "Tesla in vino veritas" koje je proizvedeno u okviru strateške nacionalne kampanje obeležavanja osam decenija od smrti Nikole Tesle.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Čestitke kineskog konzula Vučiću na izbornoj pobedi liste oko SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2023

Generalni konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji, izjavio je danas generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović, koji je s kineskim kolegom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.