PATRIJARH SRPSKI U NJUJORKU: Porfirije služi liturgiju u Sabornoj crkvi Svetog Save (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 10:11

PATRIJARH SRPSKI U NJUJORKU: Porfirije služi liturgiju u Sabornoj crkvi Svetog Save (FOTO)

Patrijarh srpski Porfirije boravi u poseti Njujorku gde će danas služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu i održati više sastanaka posvećenih nastavku obnove Saborne crkve i parohijskog doma u Njujorku.

Na aerodromu "Džon F. Kenedi" patrijarha Porfirija su dočekali protojerej-stavrofor, starešina Sabornog hrama Svetog Save >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Menhetnu Živojin Jakovljević i predsednik crkvene uprave Veljko Dobrilović. Na osnovu odluka nadležnih crkvenih organa, Crkveno-školska njujorška opština i parohija privremeno su, u cilju prevazilaženja nastalih problema, poverene na duhovno staranje i upravljanje patrijarhu Porfiriju.

Patrijarh boravi u poseti Njujorku u pratnji protojereja-stavrofora profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Velibora Džomića i protođakona profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Dragana Radića i podđakona Dejana Nakića.

A post shared by Патријарх Порфирије (@patrijarh_porfirije)

"Posle godinu dana ponovo sam posetio najstariju crkvu Srpske Pravoslavne Crkve u Njujorku - posvećenu našem najvećem svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi, koja je izgorela u strahovitom požaru 2016. godine", podsetio je patrijarh na Instagramu i dodao:

"Velika mi je radost što ću služiti Liturgiju u ovom Sabornom hramu i biti svedok vaskrsavanja iz pepela mesta gde srpski vernici prinose svoje molitve Gospodu.

Slava Bogu, radovi na obnovi Crkve i parohijskog doma idu svojim tokom i nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da dočekamo i njegovu konačnu obnovu".

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.