Njujork uživo: Ana prošla, slede Bojana i Jelena

Izvor: RTS, 28.Avg.2012, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork uživo: Ana prošla, slede Bojana i Jelena

Ivanović - Svitolina 2:0 (6:3, 6:2). Na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu danas na terene izlazi petoro predstavnika Srbije - Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić, s tim što Đoković meč 1. kola igra od jedan sat posle ponoći po našem vremenu.

18.43 - Očekujemo početak meča  Bojane Jovanovski protiv Nemice Mone Bartel. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

18.16 - Ana Ivanović novim brejkom završava meč protiv Svitoline, 2:0 (6:3, 6:2). Meč trajao 72 minuta. 

17.59 - Ana stiže do brejka prednosti u drugom setu, 3:1. 

17.40 - Ana uz još jedan brejk osvaja prvi set sa 6:3. 

17.12 - Ana uspela da materijalizuje brejk i vodi sa 2:0. 

17.05 - Počeo meč Ivanović - Svitolina.

16.24 - Od naših tenisera prva na teren izlazi Ana Ivanović ona se od 17.00 časova sastaje sa  Ukrajinkom Elinom Svitolinom.

Drugi teniser sveta sastaje se sa Italijanom Paolom Lorencijem, 69. na ATP listi, i biće to njihov treći međusobni duel. Đoković je dobio oba prethodna i ukoliko očekivano pobedom započne odbranu titule na Ju-Es Openu, u 2. kolu će igrati sa boljim iz meča Rožerio Dutra Silva (Brazil)–Tejmuraz Gabašvili (Rusija).

Otprilike u isto vreme, Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra igraće u prvom kolu dublova protiv Amerikanaca Nikolasa Monroa i Donalda Janga.

Ana Ivanović se od 17 sati sastaje sa kvalifikantkinjom Ukrajinkom Elinom Svitolinom, 176. na VTA listi, protiv koje do sada nije igrala. Ako pobedi, Ivanovićeva će u 2. kolu odmeriti snage sa boljom iz duela Kimiko Date Krum (Japan)–Sofija Arvidson (Švedska).

Jelenu Janković posle 19 sati čeka duel takođe protiv Ukrajinke, 110. teniserke sveta Katerine Bondarenko, sa kojom ima pozitivan skor i vodi sa 3:0. Ukoliko prođe startnu prepreku, Jankovićeva će igrati sa pobednicom meča između Lare Aruabarene iz Španije i Izraelke Šahar Per.

Bojana Jovanovski imaće najteži zadatak, jer je posle 18 sati čeka duel protiv Nemice Mone Bartel, trenutno 35. na VTA listi. Oba dosadašnja meča srpska teniserka je izgubila, a bolja iz današnjeg okršaja igraće sa pobednicom meča između Slovakinje Dominike Cibulkove i Šveđanke Johane Larson.

Na ženskom turniru eliminisana je Nemica Sabina Lisicki, 16. nosilac, koju je neočekivano pobedila Rumunka Sorana Kirstea sa 2:1. Sigurne pobede ostvarile su 7. i 9. nosilac, Australijanka Samanta Stosur i Kineskinja Na Li.

I u muškoj konkurenciji iznenađenja. Priredio ga je anonimni Amerikanac Džek Sok savladavši 22 nosioca, Nemca Florijana Majera sa 6:3, 6:2, 6:2. Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari plasirali su se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Ana Ivanović,   Novak Đoković,   Nenad Zimonjić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.