Njujork u ogromnom problemu: Tramp NE ŽELI više da šalje POMOĆ zato što je GUVERNER DEMOKRATA? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 01:08

Njujork u ogromnom problemu: Tramp NE ŽELI više da šalje POMOĆ zato što je GUVERNER DEMOKRATA? (FOTO)

On smatra da je bio dovoljno velikodušan.

Američki predsednik Donald Tramp ne namerava da pošalje medicinsku pomoć Njujorku, državi koja je najgore pogođena epidemijom koronavirusa u SAD.

Uprkos tome što guverner Njujorka Endru Kuomo uporno moli za respiratore i zaštitnu opremu za medicinare, Tramp tvrdi da je bio dovoljno darežljiv, te da nema nameru više da mu pomaže, između ostalog, zato što je demokrata i želi da se kandiduje za predsednika Amerike?!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pokvareni respiratori

Njujork, u kojem je registrovana skoro polovina od ukupnog broja obolelih i mrtvih u SAD - 75.983 zaražena i 1.714 preminulih, od vlade u Vašingtonu dobio je dosad oko 2.000 respiratora, od kojih je veliki broj pokvaren i ne može odmah da bude upotrebljen. Osim toga, Kuomo kaže da to nije dovoljan broj i da je Njujorku potrebno još 30.000 respiratora, te traži da federalne vlasti u epicentar zaraze u Americi pošalju dodatnu pomoć.

Uprkos svemu tome, Tramp smatra je već bio dovoljno velikodušan.

- Ne znam šta Kuomo hoće. Mislim da sam bio dovoljno darežljiv s obzirom na to da je on demokrata i da bi voleo da se kandiduje za predsednika. S obzirom na okolnosti, bio sam veoma velikodušan - rekao je Tramp u utorak tokom brifinga sa novinarima u Beloj kući.

...It wouldn’t matter if you got ten times what was needed, it would never be good enough. Unlike other states, New York unfortunately got off to a late start. You should have pushed harder. Stop complaining & find out where all of these supplies are going. Cuomo working hard!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 2, 2020

Predsednik SAD je podsetio da je Kuomu obezbedio brodove, bolnice i mnogo drugih stvari.

- Bio sam veoma darežljiv i kad su respiratori u pitanju. Njujork ima svojih 2.000-4.000 respiratora u skladištu. Zašto njih prvo ne uzme? - pitao je Tramp.

On je dodao da je Federalna agencija za upravljanje kriznim situacijama (FEMA) poslala Njujorku i

Nju Džersiju dodatne respiratore, 250 kola hitne pomoći i 500 medicinskih tehničara.

- Imamo u zalihama oko 10.000 respiratora. Ali njih moramo čuvati jer će se stanje pogoršati i oni će biti potrebni u drugim delovima SAD - naveo je Tramp.

Kumo: Tramp organizovao aukcije za respiratore

Endru Kuomo optužio je Trampovu vladu da je organizovala "rat ponudama" za respiratore, poput aukcija koje se vode na sajtu "I-bej".

- Kupio sam 17.000 respiratora od Kine, od kojih svaki košta po 25.000 dolara. Međutim, morao sam da se takmičim sa svim drugim državama SAD i vladom u ponudi za njih. Situacija u kojoj se nalazimo je bizarna. Svaka država za sebe naručuje, pokušavajući da kupi jedan proizvod. Tako imate 50 država koje se takmiče jedna protiv druge u ponudama za taj jedan proizvod. Kao da smo na "I-beju", a respiratore dobije onaj ko da više. To ne bi smelo da se dešava. Moramo raditi kao jedna nacija, 50 država SAD ne smeju da se takmiče jedna protiv druge u ponudi za medicinsku opremu - naglasio je Kuomo.

Prema njegovim rečima, Kuomo bi trebalo da prestane da se žali.

- Ne bi trebalo više da kuka, jer smo mu dali mnogo respiratora. Koliko god da daš, nikad nije dovoljno - istakao je Tramp.

Sami su krivi

Šef Bele kuće optužio je Kuoma za tešku situaciju s kojom se Njujork suočava.

- Iz kojeg god razloga, Njujork je kasno počeo da se bori protiv virusa. Trebalo bi svi da se ugledaju na Vašington i Kaliforniju, oni rade sjajan posao i imaju dobar odgovor na pandemiju - istakao je Tramp.

Na pitanje novinara zašto je on kasno reagovao budući da je sve do prošle nedelje zagovarao otvaranje granica za katolički Vaskrs, 12. aprila, i prema epidemiji koronavirusa ponašao se opušteno Tramp je odgovorio da je hteo da pruži nadu građanima.

...It wouldn’t matter if you got ten times what was needed, it would never be good enough. Unlike other states, New York unfortunately got off to a late start. You should have pushed harder. Stop complaining & find out where all of these supplies are going. Cuomo working hard!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 2, 2020

- Ja sam pozitivna osoba. Nisam negativan. Ja navijam za ovu zemlju - rekao je Tramp, priznajući da ga je u pripremi odgovora na epidemiju možda malo omeo i proces opoziva, koji je u februaru završen u Senatu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.