Izvor: Press, 23.Jun.2020, 10:55

"Njujork tajms": Vučić se sastaje sa Trampom u subotu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić srešće se u subotu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, piše "Njujork tajms".
Foto:blic
Kako se navodi u tekstu, Vučić će se sa Trampom sresti tokom posete Beloj kući, koja je planirana povodom američke incijative da se postigne dogovor između Beograda i Prištine.
Američki listi piše da će se Vučić tokom posete SAD sastati i sa američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izaslanikom za dijalog Ričardom Grenelom.

"Njujork tajms" ocenjuje da upravo ostvarena izborna pobeda daje predsedniku Srbije veći manevarski prostor i pregovaračku slobodu za dijalog sa Prištinom, pod pokroviteljstvom EU i SAD.
Njujorški dnevnik navodi i da je Vučić, čestitajući pobedu svojim stranačkim kolegama, najavio da nema nameru da se opredeljuje između najvećih svetskih sila, već da nastavlja da vodi politiku u interesu Srbije, ne mešajući se u interese najvećih svetskih političkih igrača.

- Izbori su bili i prošli, a Vučić se odmah suočio sa pritiskom međunarodne zajednice da se postigne substancijalni napredak u razgovorima sa prištinskim vlastima - konstatuje "Njujork tajms", i navodi da se predsednik Srbije sastao juče sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, a da će nakom toga, u Moskvi, imati sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork tajms: Vučić se sastaje sa Trampom, pre toga sa Putinom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu u Vašingtonu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom (Donald Trump) i njegovim izaslanikom za Balkan Ričardom Grenelom (Richard Grenell), piše Njujork tajms.  Razgovaraće, navod list, o inicijativi za dogovor Srbije i Kosova, koju predvode...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Njujork tajms objavio ispravku teksta o Srbiji:Vučić se NE SASTAJE sa Trampom, već sa Grenelom

Izvor: Blic, 24.Jun.2020, 08:28

Njujork tajms objavio je ispravku teksta o Srbiji u kojem je bilo navedeno da će se predsednik Aleksandar Vučić sastati sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Beloj kući, precizirajući da će se Vučić zapravo sastati sa Ričardom Grenelom, specijalnim predstavnikom SAD za dijalog Beograda i Prištine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.