Neobjavljivanje uzroka smrti Vitalija Čurkina u skladu s principima diplomatskog imuniteta

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobjavljivanje uzroka smrti Vitalija Čurkina u skladu s principima diplomatskog imuniteta

Odluka eksperta za sudsku medicinu iz Njujorka da ne objavljuje uzrok smrti stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalija Čurkina u skladu je s principima diplomatskog imuniteta, saopštilo je Stalno predstavništvo Rusije pri UN.

Iz kancelarije eksperta za sudsku medicinu iz Njujorka ranije je saopšteno da neće biti objavljeni uzroci smrti diplomate.

„U cilju poštovanja međunarodnog prava i pravnog protokola Odeljenje Njujorka naložilo je kancelariji glavnog eksperta za sudsku medicinu da ne objavljuje uzrok i karakter smrti ambasadora Vitalija Čurkin. Kao što je ukazano u formalnim zahtevima Stejt departmenta, diplomatski imunitet ambasadora Čurkina na snazi je i nakon njegove smrti“, navedeno je u saopštenju.

Čurkin je iznenada preminuo 20. februara.
 

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.