Njujork, uzrok smrti Vitalija Čurkina neće biti objavljen

Izvor: RTS, 10.Mar.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork, uzrok smrti Vitalija Čurkina neće biti objavljen

Kancelarija za sudsku medicinu Grada Njujorka neće objaviti rezultate obdukcije tela ambasadora Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalija Čurkina, koji je iznenada preminuo prošlog meseca, na svom radnom mestu.
Kako prenosi AP, autopsija je izvršena, ali su bila potrebna dodatna ispitivanja.

Portparolka Džuli Bolker izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da su gradski pravosudni organi preporučili kancelariji sudske medicine da ne izlazi u javnost sa informacijama.
Stejt department je 24. februara zatražio da se ne objavljuje uzrok smrti Vitalija Čurkina zbog toga što je "diplomatski imunitet ambasadora Rusije pri Ujedinjenim nacijama na snazi i posle njegove smrti".
Kancelarija za sudsku medicinu zadužena je za ispitivanje smrtnih slučajeva koji se u Njujorku dese nesrećnim putem, kao posledica nasilja, koji su iznenadni, kada je neko bio naizgled dobrog zdravlja ili kada je smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima.
Za većinu slučajeva koje ispita kancelarija sudske medicine se na kraju ustanovi da nisu izazvane sumnjivim uzrocima.
Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin preminuo je u 64. godini u Njujorku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čurkin i mrtav ima diplomatski imunitet

Izvor: Mondo, 10.Mar.2017

Gradski pravosudni organi Njujorka preporučili kancelariji sudske medicine da ne izlazi u javnost sa informacijama o iznenadnoj smrti ruskog ambasadora pri UN, Vitalija Čurkina...Foto: AP Photo/Julie Jacobson Bašar al Džafari (desno) i ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin..Kancelarija za sudsku...

Nastavak na Mondo...

Uzrok smrti Vitalija Čurkina neće biti objavljen

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2017

NJUJORK - Kancelarija za sudsku medicinu grada Njujorka neće objaviti rezultate obdukcije tijela ambasadora Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalija Čurkina koji je iznenada preminuo prošlog mjeseca na radnom mjestu...Kako prenosi AP, autopsija je izvršena, ali su bila potrebna dodatna ispitivanja...Portparolka...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Utvrđen uzrok SMRTI velikog srpskog PRIJATELJA i ruskog ambasadora pri UN - Vitalija Čurkina?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2017, 09:34

Čurkin je iznenada preminuo 20. februara, dan uoči svog 65. rođendana..Uprkos obećanju da neće objavljivati podatke o uzrocima smrti stalnog predstavnika Rusije pri UN Vitalija Čurkina vlasti Njujorka su preko anonimnog izvora saopštile medijima da je ruski diplomata preminuo od srčanog napada,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.