Ne znate šta je SISIG?! Entoni Borden kaže da će ovo jelo postati svetski hit!

Izvor: Prva.rs, 09.Jun.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znate šta je SISIG?! Entoni Borden kaže da će ovo jelo postati svetski hit!

"Sisig je savršeno izbalansiran tako da osvoji srca i umove širom sveta", rekao je Borden.
"Mislim da ćemo lako ubediti ljude da ne traže dalje od sisiga. Navući će se na njega."
Ali šta je sisig?

Sisig je jelo od svinjetine, pirinča i jajeta i jedno je od omiljenih barskih jela u Filipinima. 

"Sisig je propržena svinjska obrazina, uši, brizle i njuška", objašnjava Filipe Garsesto, menadžer poznatog restorana Maharika u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Njujorku

"Iseckate meso, skuvate ga, ispečete na roštilju, ispržite i servirate vrelo sa sirovim jajetom preko. Tradicionalno se servira sa pirinčem s belim lukom i jede u baru uz neko alkoholno piće." 

Jelo je nastalo tako što su američki vojnici na Filipinima bacali delove svinjetine koji im se nisu sviđali. Gladni Filipinci nisu dozvoljavali da bilo šta propadne i za sve što su pronalazili i dobijali od hrane, smišljali su kreativna jela.
Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.