NOVA OPTUŽNICA ZA ROBERTA MENENDEZA: Ne piše se dobro najvećem albanskom lobisti

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 23:48

NOVA OPTUŽNICA ZA ROBERTA MENENDEZA: Ne piše se dobro najvećem albanskom lobisti

Afera za aferom.

Američki tužioci ponovo su optužili najvećeg albanskog lobistu, senatora Boba Menendeza, i njegovu suprugu za podmićivanje.

Tužioci su uz postojeće krivične tačke, dodali optužbe za ometanje pravde, uveliko proširivši slučaj nekoliko dana nakon što je drugooptuženi priznao krivicu.

Demokrata iz Nju Džersija i njegova supruga Nadin optuženi su u utorak da su naveli svoje advokate da daju lažne izjave federalnim tužiocima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Njujorku o "Mercedes-Benz" kabrioletu i plaćanju hipoteke za koje SAD navode da su mito od biznismena koji traže usluge od senatora, piše Blumberg.

Jedan od biznismena, Hoze Uribe, izjasnio se 1. marta krivim po optužbama za mito, prevaru i opstrukciju, priznajući da je dao automobil bračnom paru u zamenu za senatorovu pomoć u rešavanju optužnice protiv saradnika i srodne istrage jednog zaposlenog.

Uribe, jedan od trojice biznismena optuženih u ovom slučaju, rekao je da je naterao svog bivšeg advokata da lažno kaže tužiocima da su mesečne uplate koje je plaćao za automobil bile pozajmice. Uribe (56) sarađuje sa tužiocima protiv Menendeza, saglasio se da da izveštaj o šemi.

Američki egipatski biznismen, Vael Hana, navodno je plaćao hipoteku Nadin Menendez u zasebnoj zaveri za podmićivanje. U novoj optužnici se navodi da je Menendez rekao svom bivšem advokatu da kaže tužiocima u septembru 2023. da su te isplate ustvari krediti.

- Kao što je Menendez sve dobro znao, on je znao i za plaćanje hipoteke i za plaćanje automobila pre 2022. godine, i to nisu bili krediti, već davanje mita - navodi se u optužnici.

Najnovija optužnica komplikuje situaciju Menendezu, koji se izjasnio da nije kriv i suočava se sa suđenjem 6. maja u saveznom sudu u Njujorku. Agenti FBI-a zaplenili su 13 zlatnih poluga, skoro 500.000 dolara u gotovini i mercedes iz Menendezovog doma, a tužioci su prikazali tu fotografiju koja je izazvale široku osudu senatora.

Menendez (70) je podneo ostavku na mesto predsednika Senatskog odbora za spoljne poslove i nije rekao da li će se kandidovati za ponovni izbor.

Izvor: Srbija Danas/Novosti
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ALBANSKI LOBISTA PONOVO OPTUŽEN Robert Menendez i njegova supruga pred američkim sudom zbog podmićivanja

Izvor: Blic, 06.Mar.2024, 00:27

Američki tužioci ponovo su optužili najvećeg albanskog lobistu, senatora Roberta Menendeza, i njegovu suprugu za podmićivanje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.