NJUJORK TAJMS ODAJE POČAST PREMINULIMA OD KORONA VIRUSA: Na naslovnoj strani objavljena imena 1000 žrtava

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 19:09

NJUJORK TAJMS ODAJE POČAST PREMINULIMA OD KORONA VIRUSA: Na naslovnoj strani objavljena imena 1000 žrtava

SAD su prva zemlja u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica korona virusa.  

Njujork Tajms je na svojoj današnjoj naslovnoj strani objavio imena 1.000 žrtava korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovaj način jedan od najuglednijih američkih dnevnih listova odao je počast žrtvama, kojih je sada skoro 100.000 u SAD.

Uz ime preminulih navedeni su i godina rođenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesto odakle su, kao i kratki detalji iz biografije. U Njujork tajmsu kažu da su listu sastavili na osnovu 1.000 čitulja koje su objavljene u stotinama američkih novina širom zemlje.

Time su želeli da ukažu na ljudski i individualni aspekt smrtnosti od Kovida-19.

Za Džun Beverli Hil (85) iz Sakramenta je navedeno: "Niko nije pravio krompir i slatkiše kao ona".

In September I made a plan to get a copy of the @nytimes on the day I graduate college to remember how the world was on the day I entered into it. This is not what I envisioned.

The names go for four pages. pic.twitter.com/HFUCDzUEoz

— Andrew Solender (@AndrewSolender) May 24, 2020

Ove nedelje 11 američkih saveznih država je prijavilo rekordne brojeve novih slučajeva korona virusa, uključujući Alabamu, Arkanzas, Minesotu, Severnu Dakotu, Nju Hempšir, Merilend, Mejn,Nevadu, Jutu, Virdžiniju i Viskonsin.

SAD su prva zemlja u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.