Ljute ptice nas špijuniraju!

Izvor: Prva.rs, 28.Jan.2014, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ljute ptice" nas špijuniraju!

Dokumenta koja je obelodanio bivši službenik Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden, ukazuju da špijunske agencije imaju moćnog saveznika u popularnoj igrici "Ljute ptice" (Angry birds), kao i drugim aplikacijama za "pametne telefone" širom sveta.

Američka Nacionalna bezbednosna agencija i britanska GCQ dobijaju mnogo ličnih podataka preko aplikacija za igrice, mape i društvene mreže, uobičajenih na "pametnim telefonima" koje poseduje milijardu ljudi, pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << dokumenta koja su objavili "Njujork tajms", "Gardijan" i "ProPublika".

Na taj način prikupljaju se podaci o lokaciji korisnika, polu, pa čak i političkoj naklonjenosti ili seksulanoj orijentaciji.

Najupečatljiviji primer za to je zarazna "Angry birds", igrica u kojoj se ljute ptičice bore protiv prasića i koja je skinuta 1,7 milijardu puta širom sveta.
"Tajms" je preneo da se u jednom izveštaju britanske obaveštajne službe iz 2012. godine navodi na koji način mogu da se "izvuku" informacije iz telefona, na koje je instalirana ova igrica, koje imaju operativni sistem Android.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angry Birds se koristio u tajne svrhe

Izvor: JavneVesti.com, 28.Jan.2014

Dok vi malenim pticama gađate svinje, američki i britanski obavještajci mogu pratiti podatke o vama, stoji u dokumentima koje je otkrio Edwarda Snowdena. Američke i britanske tajne službe špijunirale su građane i preko aplikacija za pametne telefone, a čini se da su najveću 'rupu' našli u mega...

Nastavak na JavneVesti.com...

„Ljute ptice” saveznici špijunskih agencija

Izvor: Politika, 28.Jan.2014

Američka i britanska obaveštajna služba dobijaju mnogo ličnih podataka preko aplikacija za igrice, mape i društvene mreže na pametnim telefonima, otkrivaju Snoudenovi dokumenti..Dokumenta koja je obelodanio bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden ukazuju...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.