Izvor: Blic, 20.Sep.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc upozorio na opasnost islamske radikalizacija na Balkanu

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc upozorio je na sastanaku a šefovima diplomatija zemalja zapadnog Balkana u Njujorku, na opasnost dalje islamske radikalizacije u tom regionu.

On je, posle skupa održanog u ponedeljak uveče u Misiji Austrije pri UN, naglasio da je pozitivno da se među njegovim kolegama sa Balkana razvila svest o ovom problemu.

Islamska radikalizacija, prema njegovim rečima, ima uticaja i na Austriju, jer postoje tesne veze >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa zemljama zapadnog Balkana.

Na skupu u Njujorku, koji je održan na inicijativu austrijskog šefa diplomatije, bilo je reči i o rastućem uticaju Turske na zapadnom Balkanu.

Kurc se u, na marginama Generalne skupštine UN, sastao i sa Nadijom Murad Base Tahaom, jezidska žrtvom Islamske države.

On je, kao budući predsedavajući OEBS, uspeo Muradovu da pridobije kao "ambasadora dobre volje OEBS“.

Austrija, tokom svog predsedavanja OEBS-u 2017.godine, namerava po prvi put da imenuje ambasadore dobre volje, a Murad je izrazila spremnost da zvaničan Beč podrži u tom projektu i iznese svoju sudbinu, te se angažuje protiv radikalizacije i nasilja nad ženama.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.