Kokoškov se rešio noćne more i predao fenjer!

Izvor: Sportske.net, 20.Dec.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov se rešio noćne more i predao fenjer!

Pre šest nedelja je Boston slavio nakon velikog preokreta, srpski trener je bio rešen da se to ne ponovi.

Finiks Sansi su ozbiljno podigli formu, vezali su četiri pobede u najjačoj ligi na svetu, poslednji su oružje pred ekipom iz Arizone položili Boston Seltiksi (pre toga savladani Dalas, Minesota i Njujork Niksi).

Ekipa koja važi za jednog od favorita na Istoku pre šest nedelja je slavila u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << okršaju ove dve ekipe ove sezone i to na nestvaran način.

Ušli su u poslednjih 12 minuta sa 15 poena minusa, gubili su i sa 22 poena razlike, ali su izborili produžetak, u kojem su naneli poraz ekipi Igora Kokoškova.

Sinoć su Sansi imali priliku da se osvete, uspeli su ovoga puta da zadrže prednost u poslednjih 12 minuta, te su upisali bitan trijumf za jednu mladu ekipu.

Igor Kokoškov je pred utakmicu izjavio da je imao košmare zbog poraza u prvom susretu sa "Keltima", ali nema sumnje da će nakon sinoćnjeg trijumfa lakše moći da spava.

Uspeo je srpski stručnjak da pronađe dobitnu kombinaciju u Arizoni, pojačan Kelijem Ubreom, koji je nedavno stigao u ekipi u trejdu sa Vizardsima za Arizu, sveo je rotaciju na devet košarkaša, tako je izvukao najbolje iz Devina Bukera i DeAndre Ejtona, a sinoć je postalo jasno i da će Ubre imati bitnu rolu u ekipi u nastavku sezone.

Bivši krilni košarkaš Vošingtona je na terenu proveo 26 minuta, upisao je 13 poena i šest skokova, igrao je u ključnim trenucima i nema sumnje da će ubuduće imati značajnu rolu u ekipi Sansa.

Finiks je trijumfom nad "Keltima" došao do osme pobede, pa su tako pobegli sa dna NBA lige, ali ne i sa dna Zapada, fenjer su predali Atlanti i Čikagu (po sedam pobeda).

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.