Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 22:26

Jokić u epizodi „nezaustavljiv sam“: Garden je njegovo dvorište, na računu i brojke i dodavanja bez gledanja

Jedna od onih utakmica kada se svi samo poklone MVP-u lige

"Nikola igra tako da je kompletno nezaustavljiv".

Ovako je zvanični Tviter profil Denver Nagetsa opisao igru Nikole Jokića na gostovanju Njujork Niksima. Radio je srpski majstor šta je želeo i vodio je svoj tim do pobede od 113:99. Toliko je bio dobar, da su američki novinari istakli da domaći navijači u Medison Skver Gardenu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nisu znali da li da mu zvižde ili da mu aplaudiraju. Garden je bio njegovo igralište.

MVP je završio utakmicu sa 32 poena, 11 skokova i pet asistencija. A bilo je tu i dodavanja bez gledanja čisto da se stavi pečat. Šutirao je 14/19 iz igre, pogodio je tri trojke ize sedam pokušaja.

Da mu Meloun nije skratio minutažu kako bi ga odmorio, mogle su cifre da budu još razornije.

Nikola Jokic and no-look passes, name a better duo 🔥pic.twitter.com/fWtbS8Q0Bp

Denver ove sezone igra promenljivo, toplo-hladno, a u Njujorku je došlo vreme da Nagetsi budu u "plus" fazi. U matine terminu Denver je u prvom poluvremenu odigrao na visokom nivou i ubacio je čak 60 poena. Sa jako dobrom trećom deonicom, brzo je tim Majkla Melouna stigao do situacije da u poslendju deonicu uđe sa 21 poenom razlike.

To se ne ispušta... Posebno ne kada u timu imate najboljeg. MVP partija Nikole Jokića.

32 PTS, 11 REB and 5 AST through 3 quarters 🃏

Nikola Jokic drops 15 in Q3 to propel the @nuggets to the big lead on NBA League Pass!

Watch Q4 now: https://t.co/V0kkYEEIkG pic.twitter.com/F5eI91yJDi

Jokić je danas imao pomoć u Zikeu Enađiju koji je postavio rekord karijere sa 21 datim poenom. Vil Barton je dodao 13, a Džef Grin 11. Kod domaćih najbolji su bili Džulijus Rendl sa 24, Evan Furnije sa 15 i Er Džej Beret sa 13 poena.

Denver je na ovom gostovanju šutirao odlično za tri poena - 20/43 što je 46,5%. Generalno meč koji će dosta podići samopouzdanje Nagetsima posle poraza od Orlanda.

NBA - rezultati

Njujork Niks - Denver 99:113

/Rendl 24 - Jokić 32/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.