Haradinaj: Slovenija jedan od najboljih partnera Kosova

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Slovenija jedan od najboljih partnera Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Njujorku, na marginama zasedanja Ujedinjenih nacija, da je Slovenija jedan od najboljih partnera Kosova.

"Slovenija je jedan od najboljih ekonomskih i političkih partnera Kosova i mi smo fokusirani da se to prijateljstvo i ta saradnja nastave", kazao je Haradinaj tokom susreta sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Haradinaj je, kako je saopšteno iz Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova, zahvalio Pahoru na podršci koju Slovenija daje Kosovu u svim periodima izgradnje i konsolidacije institucija, procenjujući da se dobri odnosi mogu ojačati još više u ekonomskoj i trgovinskoj saradnji.

Haradinaj je tokom sastanka zatražio podršku Slovenije u evroatlantskim integracionim procesima Kosova, sa posebnim naglaskom na liberalizaciju viznog režima i članstvo u međunarodnim organizacijama.

Pahor je istakao spremnost Slovenije da podrži Kosovo na putu integracije u Evropsku uniju, ali i ekonomskom razvoju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.