Gradonačelnik najavio nove mere, čeka odobrenje državnih vlasti

Izvor: B92, 04.Okt.2020, 22:49

Gradonačelnik najavio nove mere, čeka odobrenje državnih vlasti

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je izjavio da je, zbog porasta broja zaraženih, od države zatražio dozvolu da u nekoliko četvrti grada zatvori škole.

Kao i da ponovo uvede restrikcije na delatnosti koje nisu nužno neophodne.

Mere bi trebalo da stupe na snagu u sredu, u devet četvrti Njujorka, prenosi Asošijeted pres.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da bi oko 300 javnih i privatnih škola trebalo da se zatvori. Konzumiranje hrane u zatvorenom, koje je ponovo dozvoljeno od pre nekoliko dana, biće suspendovano. Teretane će takođe morati da se zatvore.

De Blazio je rekao da će državne vlasti morati da odobre uvođenje novih restrikcija.

Tokom prethodne dve nedelje broj zaraženih korona virusom uvećava se u "džepovima" grada Njujorka.

SAD se i dalje nalaze na prvom mestu po broju zaraženih i preminulih od posledica korona virusa. Prema poslednjim podacima sa sajta "Worldometers", u ovoj zemlji je od početka pandemije potvrđeno preko 7,6 miliona slučajeva kovid-19, od čijih je posledica do sada preminulo više od 214.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlasti Njujorka planiraju karantin u devet četvrti zbog korona virusa

Izvor: Danas, 04.Okt.2020

Gradske vlasti Njujorka planiraju da zatvore škole, restorane i neke trgovinske radnje u devet četvrti Bruklina i Kvinsa, gde je poslednje dve nedelje registrovan povećan broj zaraženih korona virusom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.