Gradonačelnik najavio nove mere, čeka odobrenje državnih vlasti

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je izjavio da je, zbog porasta broja zaraženih, od države zatražio dozvolu da u nekoliko četvrti grada zatvori škole.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2020.

23:01

Gradonačelnik najavio nove mere, čeka odobrenje državnih vlasti
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kao i da ponovo uvede restrikcije na delatnosti koje nisu nužno neophodne.

Mere bi trebalo da stupe na snagu u sredu, u devet četvrti Njujorka, prenosi Asošijeted pres.

Gradonačelnik je rekao da bi oko 300 javnih i privatnih škola trebalo da se zatvori. Konzumiranje hrane u zatvorenom, koje je ponovo dozvoljeno od pre nekoliko dana, biće suspendovano. Teretane će takođe morati da se zatvore.

De Blazio je rekao da će državne vlasti morati da odobre uvođenje novih restrikcija.

Tokom prethodne dve nedelje broj zaraženih korona virusom uvećava se u "džepovima" grada Njujorka.

SAD se i dalje nalaze na prvom mestu po broju zaraženih i preminulih od posledica korona virusa. Prema poslednjim podacima sa sajta "Worldometers", u ovoj zemlji je od početka pandemije potvrđeno preko 7,6 miliona slučajeva kovid-19, od čijih je posledica do sada preminulo više od 214.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: